mousikokinitikiΤα παιδιά που θα συμμετέχουν στο Μουσικοκινητικό Εργαστήρι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τη μουσική μέσα από διάφορες δραστηριότητες, όπως: Μουσική και κίνηση, Μουσικοκινητικά παιχνίδια (μουσικό κρυφτό, κυνηγητό, μουσικός κρυμμένος θησαυρός), Μουσική και Ζωγραφική, Μουσική και Χορός, ομαδική κατασκευή Μουσικών οργάνων, Εκτέλεση μουσικών οργάνων, Φωνητικοί πειραματισμοί κα..

Ο χαρακτήρας του τμήματος έχει να κάνει με τη χαλάρωση και τη διασκέδαση του παιδιού μετά από μια κουραστική μέρα στο σχολείο, προκειμένου να εκτονώσει την ενέργειά του και να είναι ξεκούραστο στο υπόλοιπο της μέρας.  Βέβαια μέσα από το παιχνίδι και τις υπόλοιπες δραστηριότητες, θα κινήσουμε το ενδιαφέρον του παιδιού όχι μόνο για την τέχνη της μουσικής αλλά και απέναντι σε άλλες τέχνες όπως η ζωγραφική, το θέατρο και ο χορός.

Ο κύριος στόχος θα είναι στο τέλος της χρονιάς, μια μεγαλύτερη κοινωνικοποίηση του παιδιού μέσα από την ομαδική επαφή με τους συμμαθητές του και όχι μόνο η μουσική προπαιδεία.

Έχει παρατηρηθεί πως μετά από μερικούς μήνες συμμετοχής σε ομάδας μουσικοκινητικών δραστηριοτήτων, αναπτύχθηκε σε ένα βαθμό συνειδητή αυτοπειθαρχία.  Όμως μέσα από τη συμμετοχή στην ομάδα και το πιο ντροπαλό παιδί άρχισε να δημιουργεί δεσμούς με άλλα μέλη της ομάδας.

Να σημειωθεί πως ανάμεσα στα μέλη της ομάδας υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξουν, αντιπαλότητες.  Σκοπός είναι να μάθει το παιδί πώς να χειρίζεται μια κατάσταση την οποία συναντά, να μάθει πώς να ελίσσεται και όχι να παραιτείται. Οι μουσικοκινητικές δραστηριότητες αποτελούν συνέχεια της κοινωνικοποίησης που προσφέρει το σχολείο.