Ηλεκτρίζω, μαγνητίζω... Τα πειράματα αρχίζω🧲💡🔎
Η επίσκεψη της Ε τάξης στο Μουσείο Πειραμάτων αποτέλεσε μια εμπειρία πλούσια σε ερεθίσματα και διαδραστικά πειράματα.
Οι μαθητές αξιοποίησαν τις γνώσεις τους πάνω στον ηλεκτρισμό δημιουργώντας ηλεκτρικά πεδία, μετρώντας την τάση μπαταριών και συνδέοντας κυκλώματα. Η εισαγωγή τους στον μαγνητισμό θα αποτελέσει εφόδιο τους στην ύλη της φυσικής της επόμενης χρονιάς.
Ευχαριστούμε πολύ το Μουσείο Πειραμάτων για την τόσο ενδιαφέρουσα φιλοξενία

 

e peiram

 

e peiram1

 

e peir

 

Πολλές λέξεις για να περιγράψουν τη μοναδική και ανεκτίμητη αξία της μητέρας!!

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανουλες από τα παιδάκια της Α' τάξης!

 

a mam

 

a mama

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ τάξης με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το ανοιξιάτικο παζάρι αγάπης αγόρασαν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και τα προσέφεραν στο Ίδρυμα Αγία Άννα, Χατζηπατέρειο, στο Χαμόγελο του Παιδιού, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηρακλείου.

Με ισχυρό το αίσθημα εθελοντισμού και προσφοράς, τα παιδιά μας χάρισαν χαμόγελα και αισιοδοξία σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα σε όλους

 

idryma st

 

idrym st

Τα παιδάκια της Α' τάξης εύχονται Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με όμορφες κατασκευές και καρτούλες!! Χρόνια πολλά σε όλους!!!

a pasx

 

a pasxa

"Οι θάλασσες κινδυνεύουν...τα σκουπίδια πολλαπλασιάζονται...υπάρχουν ανησυχίες ότι σε 40 χρόνια τα σκουπίδια θα είναι πιο πολλά από τα ψάρια στις θάλασσες..."

Έπειτα από αυτές τις δηλώσεις οι μαθητές της Γ' δημοτικού αποφάσισαν να δώσουν δεύτερη ζωή στα σκουπίδια από τα φαγητά που είχαν μαζί τους μια μέρα στο σχολείο! Τα συγκεντρωσαμε και φτιάξαμε ένα βυθό όπως το φανταζόμαστε: Χαρούμενο και καθαρό!
Η κατασκευή μας θα λάβει μέρος σε διαγωνισμό του Ιδρύματος Λασκαρίδη και έπειτα θα αποτελεί έκθεμα στην έκθεση του Ιδρύματος στο Δημοτικό θέατρο του Πειραιά!

 

laskaridi