Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το σχολείο μας, πάντα πρωτοπόρο και παρόν σε κάθε νέα πρόκληση, αποφάσισε από φέτος να συμμετέχει σε έναν ακόμη μαθητικό διαγωνισμό, το KGL.

Το KGL (Kangaroo Language Contest) είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος διαγωνισμός παγκοσμίως και μια διασκεδαστική εμπειρία για τους μαθητές μας. Απευθύνεται σε όλους τους μαθητές έως 17 ετών, που μαθαίνουν την Αγγλική ως ξένη γλώσσα. Το τεστ του KGL έχουν δημιουργηθεί με τις υψηλότερες ποιοτικές προδιαγραφές και όλα τα επίπεδα είναι διαμορφωμένα σύμφωνα με το CEFR.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε δύο στάδια, διενεργείται στα επίπεδα Pre A1, A1, B1, B2 και το 100% των συμμετεχόντων λαμβάνουν μετά το 1ο στάδιο πιστοποιητικό με την αναλυτική τους βαθμολογία. Για το πρώτο αυτό στάδιο οι εξετάσεις θα διεξαχθούν, στο σχολείο μας στις 3/2/24. Η εξέταση αποτελείται από ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και οι συμμετέχοντες έχουν 60 λεπτά για να ολοκληρώσουν το τεστ ( ο χρόνος στα PreA1 είναι 45 λεπτά).

Το 2ο στάδιο, που θα διεξαχθεί στις 16/3/24 για όσα παιδιά προκριθούν σε αυτό, αποτελείται από ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και περιλαμβάνει listening, reading και writing. Οι χρόνοι για το 2ο στάδιο είναι:

PreA1 60΄
Α1 75΄
Α2 80΄
Β1 80΄
Β2 90΄

 

Οι τρεις πρώτοι φιναλίστ κάθε επιπέδου λαμβάνουν Certificates, μετάλλια και δωροεπιταγές από την HEC, τον επίσημο ελληνικό φορέα των εξετάσεων. Ο πρώτος φιναλίστ κάθε επιπέδου, εκτός από το Pre A1, μεταβαίνει με τον καθηγητή του και με όλα τα έξοδα πληρωμένα για 3ημέρες στην Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει μαζί με τους φιναλίστ από άλλες χώρες, στην τελική φάση του διαγωνισμού, το Global event.

Στην τριήμερη αυτή εκδήλωση οι φιναλίστ κάθε επιπέδου και ο Global winner επιλέγονται με βάσει τις επιδόσεις τους σε ένα τεστ και μια έκθεση. Οι 3 πρώτοι κάθε επιπέδου κερδίζουν μετάλλια, certificates και κύπελο (για τον 1ο νικητή) και χρηματικά έπαθλα ως κάτωθι:

1ος 500 $
2ος 250 $
3ος 150 $

 

Από τους πρώτους κάθε επιπέδου, ο Global Winner, που είναι αυτός που, ανεξαρτήτως επιπέδου, έχει το υψηλότερο σκορ, παίρνει άλλα 1000 $.

Όλοι οι μαθητές μας από τη Γ΄ Δημοτικού έως και τη ΣΤ΄ Δημοτικού είναι ήδη άρτια προετοιμασμένοι για τις απαιτήσεις αυτού του διαγωνισμού, οπότε δε θα γίνει επιπλέον προετοιμασία στην τάξη παρά μόνο ένα δείγμα τέστ για να είναι τα παιδιά ενήμερα για το τι θα αντιμετωπίσουν και να καθησυχαστούν οποιεσδήποτε ανησυχίες. Ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή των μαθητών μας, ώστε να έχουν την ευκαιρία να διακριθούν σε έναν διαγωνισμό διεθνούς εμβέλειας, που θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση τους και θα διατηρήσει το ήδη υψηλό status του σχολείου μας σε πανελλήνιο επίπεδο.

Οι αιτήσεις συμμετοχής πρέπει να παραδοθούν στην υπεύθυνη Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας κα Κουζέλη Εύη έως τις 24/11/23 μαζί με το αντίτιμο της εξέτασης (μετρητά) που είναι 17€.

Μετά τιμής,

Η Διεύθυνση