Hour of Code 2023

Αγαπητοί Γονείς,

Το σχολείο μας συμμετέχει ενεργά στην Παγκόσμια «Ώρα του Κώδικα» (4 – 10/12).

Το σχολείο μας, σε συνεργασία με την Technokids Hellas & την Microsoft, φέρνει τον προγραμματισμό και την Τεχνητή Νοημοσύνη στην τάξη μας!

 Το Minecraft Hour of Code: Generation AI προσκαλεί τους μαθητές της Ε τάξης να ταξιδέψουν στο χρόνο για να εξερευνήσουν χρήσιμες εφευρέσεις που βασίζονται σε AI. Οι μαθητές θα αποκτήσουν δεξιότητες στην επίλυση προβλημάτων, τη δημιουργικότητα και την υπολογιστική σκέψη με τον προγραμματισμό μέσα από τις εφαρμογές MakeCode Blocks ή/και Python. Με το Minecraft Hour of Code όλοι οι μαθητές μπορούν να μάθουν τα βασικά του προγραμματισμού και πώς να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο με την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI).

Ο κάθε μαθητής θα παραλάβει ΔΩΡΕΑΝ από την Technokids Hellas (Minecraft Global Training Partner) προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Minecraft Education για 10 δραστηριότητες και στο Academic Office 365 Online. Ο κάθε μαθητής μπορεί να συνεχίσει τις δραστηριότητες προγραμματισμού στο σπίτι, για μόνο 10 συνδέσεις!

1. Κατεβάστε το Minecraft Education education.minecraft.net/en-us/get-started/download

2. Ολοκληρώστε την εγκατάσταση και ανοίξτε την εφαρμογή.

3. Συνδεθείτε με τους κωδικούς εισόδου όπως έχουμε ήδη συννενοηθεί με τα παιδιά.

4. Πατήστε "Παίξε", στη συνέχεια "Προβολή βιβλιοθήκης" και "Οδηγίες Παιχνιδιού" ώστε να μάθετε τα κουμπιά που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι. 

5. Απο τη Βιβλιοθήκη μπείτε στο "Κιτ Θεμάτων", επιλέξτε "Επιστήμη Υπολογιστών" και η "Ώρα του Κώδικα" και "Ώρα του κώδικα: Γενιά της Τεχνητής Νοημοσύνης" .

Η Ώρα του Κώδικα είναι μια παγκόσμια γιορτή που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “code.org”. Όλοι οι μαθητές πρέπει να έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) για να κατανοήσουν την επίδρασή της, να έχουν πρόσβαση σε νέες ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας και να έχουν τη δυνατότητα να πλοηγούνται με ασφάλεια και σιγουριά σε έναν κόσμο που λειτουργεί από AI. Έτσι, το Minecraft Education δημιούργησε μια πρωτότυπη Ώρα του Κώδικα για να φέρει την υπεύθυνη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στις τάξεις, μέσω μιας εύκολης και διασκεδαστικής εμπειρίας προγραμματισμού.

Το Minecraft Education είναι μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική λύση, με ευκαιρίες για διαφοροποιημένη και μαθητοκεντρική διδασκαλία, με πρότυπα συμπερίληψης και επαγγελματικό προσανατολισμό.

Hour of Code Banner 1