Αγαπητοί γονείς,
Το σχολείο μας  για το  σχ. Έτος 2022-2023 δημιουργεί  νέα απογευματινή ζώνη  «Το Μικρό Πανεπιστήμιο» από 16:10 έως 18:10.  To νέο πρόγραμμα «Το Μικρό Πανεπιστήμιο» έχει σκοπό να προσφέρει στα παιδιά μια νέα οπτική ως προς τις Φυσικές Επιστήμες, τα Μαθηματικά, την Ελληνική Γλώσσα, τα Καλλιτεχνικά και το Θέατρο.  Το πρόγραμμα θα γίνεται για κάθε άξονα μία (1) φορά την εβδομάδα και θα χρεώνεται ανά άξονα (για το οικονομικό θα ενημερώνεστε από το Λογιστήριο 213 κα Μπαρμπουνάκη).
Σ’ αυτή την απογευματινή ζώνη μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά προνηπιαγωγείου έως και ΣΤ΄ Δημοτικού σε διαφορετικούς ανά ηλικία άξονες.

Για τα παιδιά Προνηπιαγωγείου έως και Β΄ Δημοτικού θα λειτουργήσουν οι άξονες:

  • ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ (γνωρίζοντας τις τέχνες και το θέατρο)

Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελείται από δύο θεατρικά εργαστήρια, τα οποία χωρίζονται με βάση τις ηλικίες των συμμετεχόντων και συμμετεχουσών.
Μέσα από εκπαιδευτικές ασκήσεις οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έρθουν σε επαφή με το σώμα τους, τη φωνή τους και τον τρόπο που εκφράζονται. Θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες εμπιστοσύνης, αυτοσχεδιασμού, ενδυνάμωσης, εγρήγορσης και μνήμης.
Στόχος των μαθημάτων αυτών είναι μέσα από τη δημιουργία και τη λειτουργία ομάδων οι συμμετέχοντες να καταπολεμήσουν στερεότυπα και διακρίσεις προωθώντας την αποδοχή, την ενδυνάμωση καθώς και την καλλιέργεια της ελεύθερης έκφρασης μέσω της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ταυτόχρονα, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έρθουν σε επαφή με τις παραστατικές τέχνες: σύγχρονες μορφές θεάτρου, χορού και μουσικής μέσα από αποσπάσματα κλασικών αλλά και σύγχρονων έργων.

  • ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ (γνωρίζουμε το κόσμο γύρω μας με απλά πειράματα)
  • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (απλές ενδιαφέρουσες και χρήσιμες συνταγές)

 
 
Για τα παιδιά της Γ΄ έως ΣΤ΄ δημοτικού θα λειτουργήσουν οι άξονες:

  • ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (εφαρμοσμένα πρακτικά μαθηματικά - πρακτικά έξυπνα προβλήματα – σπαζοκεφαλιές - προετοιμασία για Μαθηματικούς Διαγωνισμούς)  

Το νέο πρόγραμμα μαθηματικής δημιουργικής απασχόλησης στοχεύει να βοηθήσει τους μικρούς μας μαθητές να αναπτύξουν τις μαθηματικές τους ικανότητες, μέσω μαθηματικών παιχνιδιών και δραστηριοτήτων που θα διεγείρουν το ενδιαφέρον τους για μάθηση. Στα πλαίσια του, θα αναπτύξουμε: 1)τις αλγεβρικές τους δεξιότητες παίζοντας τρίλιζα με εξισώσεις, Μονόπολη με μαθηματικά, kenken και διάφορα άλλα παιχνίδια, 2) τις γεωμετρικές τους δεξιότητες μαθαίνοντας origami,  κατασκευάζοντας χαρταετούς (κανονικά πολύγωνα) καθώς και τρισδιάστατα γεωμετρικά αντικείμενα, παίζοντας tangram και άλλα. 

  • ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ (γνωρίζουμε το κόσμο γύρω μας με απλά πειράματα)

Στόχος των εργαστηρίων είναι να  κατανοήσουμε φαινόμενα που συναντάμε στην καθημερινότητα μας και τη σχέση τους με τον θαυμαστό κόσμο της Φυσικής. Θα απαντήσουμε σε ερωτήματα σχετικά με τη φύση του νερού , του φωτός,  του ηλεκτρισμού, του αέρα, τις ιδιότητες των υλικών  και άλλα πολλά.  Θα καλλιεργήσουμε, μέσω μιας σειράς πειραμάτων και παρατηρήσεων τον επιστημονικό τρόπο σκέψης μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργία, δομώντας τη δική μας μικρή επιστημονική κοινότητα.

  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (παιχνίδια γλώσσας και ορθογραφίας - ρητορική – γνωριμία με τα Αρχαία Ελληνικά)
  •  ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ (γνωρίζοντας τις τέχνες και το θέατρο, κοιτάξτε την περιγραφή παραπάνω )

Ελάχιστη  συμμετοχή για την υλοποίηση του προγράμματος «Μικρό Πανεπιστήμιο»  10 μαθητές/τριες ανά άξονα. 
Όσα παιδιά θα συμμετέχουν στο «Μικρό Πανεπιστήμιο»  θα τα παραλαμβάνουν οι γονείς τους μετά το πέρας των μαθημάτων  έως 18:30. 

Αίτηση συμμετοχής
 
Με εκτίμηση,
Από τη Διεύθυνση