Αγαπητοί γονείς,

Καλή σχολική χρονιά και καλή αρχή με υγεία και δύναμη στα παιδιά μας.

Η φετινή χρονιά αρχίζει Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 με όλους τους μαθητές στο σχολείο, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας. Αυτό είναι μεγάλη χαρά για όλους μας.

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά το σχολείο μας παίρνει όλα τα μέτρα για την ασφαλή μετάβαση και παραμονή των παιδιών μας στους χώρους του σχολείου.

Τα παιδιά θα χρειαστεί να προσέρχονται στο σχολείο με μάσκες που μπορούν να αφαιρούν μόνο στα διαλείμματα, στην τραπεζαρία και στην γυμναστική.

Εξαιρούνται ειδικές περιπτώσεις που γι’ αυτές χρειαζόμαστε βεβαίωση από τον θεράποντα ιατρό. Τα παιδιά θα έχουν μαζί τους 2 πλαστικά φακελάκια με κουμπάκι, 1 για τις καθαρές μάσκες και ένα για τις χρησιμοποιημένες με την ανάλογη σήμανση και το όνομα του μαθητή/τριας.

Επίσης, οι μαθητές/τριες θα έχουν μαζί τους τουλάχιστον 3 μάσκες, ατομικό αντισηπτικό, υγρά μαντηλάκια και χαρτομάντιλα. Η διεύθυνση του σχολείου θα προμηθεύσει δωρεάν μία υφασμάτινη μάσκα με την επωνυμία του σχολείου.

Η είσοδος των παιδιών για την αποφυγή συνωστισμού θα γίνεται από 2 εισόδους και θα τα παραλαμβάνει ο υπεύθυνος για να τα οδηγήσει στις τάξεις τους. Οι γονείς που φέρνουν τα παιδιά στο σχολείο δεν επιτρέπεται να εισέρχονται μέσα στον χώρο του σχολείου και θα παραδίδουν τα παιδιά στον υπεύθυνο, για να τα οδηγήσει στην τάξη τους από την κεντρική είσοδο.

Όσοι γονείς επιθυμούν συνάντηση-συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου, λογιστήριο κλπ, αυτό θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού.

Τα διαλείμματα θα είναι σε ξεχωριστές ώρες για Α1-Α2-Α3, ΒΙ-Β2, ΓΙ-Γ2 και σε ξεχωριστές ώρες για Δ1-Δ2, Ε1-Ε2, ΣΤ1-ΣΤ2.

Το σχολείο μας έχει φροντίσει να γίνει γενικός καθαρισμός και μικροβιοκτονία σε όλους τους χώρους του κτηρίου αλλά και στα σχολικά αυτοκίνητα.

Όλο το προσωπικό μας έχει κάνει test για covid19 και είναι απόλυτα υγιές.

Οι εκπαιδευτικοί μας έχουν ενημερωθεί πλήρως για τους κανόνες υγιενής που θα ακολουθηθούν στο σχολείο μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα στο οποίο θα απαιτείται η εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από όλους σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και στα σχολικά λεωφορεία.

Σε όλες τις τάξεις, στο γράφειο και τα σχολικά λεωφορεία υπάρχουν υγρά αντισηπτικά και αντισηπτικά μαντιλάκια.

Συστήνεται ο συχνός καθραρισμός των χεριών και η χρήση αντισηπτικού, όπου δεν είναι δυνατόν να πλύνουν τα παιδιά τα χέρια τους.

Θα γίνεται απολύμανση των επιφανειών σε κάθε διάλειμμα και θα υπάρχει επόπτης στις τουαλέτες για να συστήνει το πλύσιμο των χεριών και να φροντίζει ώστε τα παιδιά να τραβούν καζανάκι.

Στις 14 & 15 Σεπτεμβρίου 2020 τα παιδιά μας θα προσέλθουν κανονικά με τα σχολικά και θα αρχίσει η επιστροφή στο σπίτι στις 12:30μ.μ..

Από τις 16 Σεπτεμβρίου 2020 θα αρχίσουν και τα δοκιμαστικά για τις δραστηριότητες ΜΟΝΟ για τους καινούργιους μαθητές/τριες.

Από Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 θα αρχίσει και η Απογευματινή Μελέτη. Οι υπόλοιπες απογευματινές δραστηριότητες, όσες πραγματοποιηθούν ανάλογα με τις συμμετοχές, θα ξεκινήσουν 1 Οκτωβρίου 2020.

Ο Αγιασμός θα γίνει την Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11:15π.μ., ΜΟΝΟ με τα παιδιά στον εξωτερικό χώρο του σχολείου με αποστάσεις και τμηματικά.

 

Καλή χρονιά και ευλογημένη σε όλους.

Μένουμε υγιείς και ασφαλείς και φροντίζουμε πάντα για το καλύτερο για τα παιδιά μας.

Καλή τους πρόοδο στο μονοπάτι της γνώσης που ξεκινά!!

Για κάθε νεότερο θα σας ενημερώνουμε εγκαίρως.

 

                                                                                                Με εκτίμηση,

                                                                                                Η Διεύθυνση