Αγαπημένα μας παιδιά,

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που δε θα ακούσουμε από τα στόματά σας λόγια όμορφα και ηρωικά για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου. Είναι η πρώτη χρονιά που δε θα βγούμε στους δρόμους, για να παρελάσουμε και να τιμήσουμε τους αγωνιστές μας εκείνους που αψήφησαν τον θάνατο και στάθηκαν με γενναιότητα μπροστά του. Είναι η πρώτη φοράπου οι ήρωες δε θα ακούσουν τα τραγούδια μας. Κι όλα αυτά λίγο πριν τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση.

Ο κόσμος αλλάζει και αυτές τις μέρες όλος ο πλανήτης φοβάται. Ας μην αφήσουμε τον φόβο να σκεπάσει την καρδιά μας. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μας που θα πρέπει να αναζητήσουμε μέσα μας τη γενναιότητα των αγωνιστών μας. Οταν οι Ελληνες πολεμούσαν με τους Τούρκους το 1821 είχαν μέσα τους την πίστη ότι το ίδιο έκαναν και οι πρόγονοί τους, οι αρχαίοι Ελληνες. Σήμερα, πρέπει όλοι μας να βρούμε μέσα μας το θάρρος, την αγωνιστικότητα και τη λεβεντιά του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη και Κανάρη και να σταθούμε αντάξιοι απόγονοί τους.

Οι Ελληνες έχουμε μάθει να ξεπερνάμε τις δυσκολίες όλοι μαζί. Κρατηθήκαμε τόσους αιώνες χάρη στην πίστη μας στον Θεό, που μας έδινε τη δύναμη που χρειαζόταν, ώστε να τα καταφέρνουμε. Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε είναι ανάγκη να στηριχτούμε σε αυτή την πίστη που γεννά την ελπίδα ότι θα τα καταφέρουμε. Ετσι κι αλλιώς την ελευθερία ο Ελληνας την έχει μέσα του. Δεν μπορεί να την περιορίσει κανείς και κανείς δεν μπορεί να του την πάρει. Ακόμα και μέσα στα σπίτια μας η σκέψη μας και η ψυχή μας ας είναι ελεύθερες.

Φέτος θα τιμήσουμε τους ήρωες της Επανάστασης με την οικογένειά μας. Θα κρεμάσουμε στο μπαλκόνι τη σημαία μας, θα υψώσουμε το βλέμμα στον ελληνικό ουρανό και θα ονειρευτούμε ταξίδια στις θάλασσές μας. Γιατί η ψυχή μας παραμένει ελεύθερη. Και γιατί ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε όσους θυσιάστηκαν για εμάς είναι να ακολουθούμε το παράδειγμά τους.

Και σας υποσχόμαστε πως του χρόνου θα κάνουμε την πιο όμορφη γιορτή όλοι μαζί. Να είμαστε καλά και να μας φυλάει η Παναγία που σαν σήμερα άκουσε το πιο χαρούμενο μήνυμα της ανθρωπότητας. Ας γίνει το μήνυμα του Ευαγγελισμού μήνυμα ελπίδας για όλους τους Ελληνες που περνούν δύσκολες στιγμές.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!!!

Είμαστε πάντα δίπλα σας. Να είστε γεροί, δυνατοί και αισιόδοξοι!!!

Από την διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας