swimming cliparts swimming clipart 1300 736Φροντίζοντας να είμαστε πάντα κοντά στις ανάγκες των παιδιών μας, αλλά και των γονέων, δημιουργήσαμε ένα πρότυπο Κολυμβητικό κέντρο στο χώρο των εκπαιδευτηρίων μας, με τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις. 

Σε ένα χώρο φιλικό, που τηρεί  τις αυστηρότερες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας, ο μαθητής μπορεί να ασχοληθεί με το άθλημα της κολύμβησης και με τον τρόπο αυτό να χαλαρώσει από τα μαθήματα του χωρίς να χάνει πολύτιμο χρόνο σε μετακινήσεις.

Στόχος του προγράμματος είναι εκμάθηση όλων των κολυμβητικών στυλ, η βελτίωση της φυσικής κατάστασης καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι η κολύμβηση γυμνάζει ταυτόχρονα όλα τα μέλη του σώματος. Το πρόγραμμα στηρίζεται στην ιδιαίτερη παιδαγωγική προσέγγιση του μαθητή μέσα από το παιχνίδι και τη χρησιμοποίηση ειδικών οργάνων και παιχνιδιών. Η χαρούμενη ατμόσφαιρα που δημιουργείται βοηθάει το παιδί να απελευθερωθεί, να εξοικειωθεί με το νερό, να μάθει να κολυμπάει σωστά περνώντας ευχάριστα με τους συμμαθητές του!  Η ποικιλία των ασκήσεων, η οριοθέτηση εφικτών στόχων, παιχνίδι και η πρόοδος κάνουν την προπόνηση να είναι ευχάριστη και δημιουργική και ο μαθητής να συμμετέχει με ενδιαφέρον.

Η κολύμβηση χαρακτηρίζεται και συνιστάται από πολλούς παιδίατρους σαν το ιδανικότερο άθλημα που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη σωματική ανάπτυξη.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα σημάνει και η έναρξη του προγράμματος της Συγχρονισμένης Κολύμβησης.

Τα προγράμματα της κολύμβησης πραγματοποιούνται στο κλειστό, θερμαινόμενο κολυμβητήριο του σχολείου μας «Caretta Caretta».